fredag 6 november 2009

Ett dockhus planeras- ritningar

Och där gick startskottet!
Jag skall ge mig på att bygga ett dockhus på hjul, som går att stänga och öppna. Jag fick inspiration härifrån:

Jag vill däremot inte ha två bokhyllor som bas, utan bygga själv. Hjulen sitter fast på en låda, där jag har tänkt att gömma undan sladdar osv. Ovanpå lådan ska det bli en "urgröpning" där själva husdelarna kan stå stadigt. Och samtidigt få en tomt till huset. Halvstrecken uppe på vinden är för att längst in är takhöjden som lägst. Det är alltså snetak på mitt hus. Lådorna är på min ritning för små, men jag målade dit dem för att visa er. Huset kommer inte sitta fast på lådan, utan man kan ställa upp huset någonannanstans om man skulle känna för det. Tänkte då inte på proportionerna De är dock rätt på nästa bild.

Denna bilden är lite liten, men det kanske går att klicka upp?
Här har jag målat alla våningar uppifrån, och dessutom målat dit möbler, trappor, fönster, dörrar osv. Längst ner till höger kommer det vara garage och stall. Det översta är lådorna med hjul.

Jag har börjat planera för lampor, har räknat ut vilken lampdosa jag behöver och hur många lampor som kommer sättas in. Kommer dock sätta in ett gäng eluttag med, så många som blir lediga när alla taklampor/akvarium och tv-apparater är inkopplade. Vet inte vart de kommer vara än.

Eventuellt kommer jag att ha två dosor, och sätta in dubbelt på många lampor i varje rum. Kanske är svårt att få sladdarna att räcka annars?
Som ni hör är jag inte byggklar riktigt än.

2 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

Åh vad roligt, hur går det för dig? Jag vill också jättegärna bygga ett dockhus, vi får väl se om jag hittar tålamodet och orken :-D

KroKKoFin sa...

Vad imponerande händig du verkar vara. Skoj när man blir inspirerad av andra...det blev jag av dig nu också. Men jag får vänta tills min skrutta är lite äldre och själv visar intresse.